dimarts, 26 de juny del 2012

El tribunal suprem torna a aprofitar una competició de futbol de la selecció espanyola per retallar els drets dels catalans

El tribunal suprem espanyol ho ha tornat a fer. Ha tornat a aprofitar un moment de patriotisme castellà màxim, com ho és el fet de que jugui una competició important la selecció espanyola de futbol.

Avui ha anul·lat diversos articles sobre l'ús del català inclosos en un decret sobre el segon cicle de l'educació infantil (de tres a sis anys) aprovat pel Govern de la
Generalitat l'any 2008.
Entre els articles anul·lats hi ha els que diuen que "el català, com a llengua pròpia de Catalunya, s'ha d'utilitzar normalment com a llengua vehicular d'ensenyament i aprenentatge i en les activitats internes i externes de la comunitat educativa" o aquest altra que establia "dedicar una atenció a l'aprenentatge de la llengua catalana a l'alumnat estranger per tal d'aconseguir la seva ràpida integració.
La darrera vegada que ho va fer va ser quan va "retallar" l'estatut català (28 de juny de 2010) que quatre anys abans havia estat aprovat per la majoria del catalans i catalanes democràticament aprofitant que la selecció espanyola jugava el mundial, que va acabar guanyant en gran part, gràcies a l'aportació dels jugadors catalans.
El pitjor de tot és que els jugadors catalans de la selecció espanyola (Xavi, Piqué, Puyol, Cesc...) ni tan sols s'han pronunciat en cap cas sobre el tema i continuen com si res.
De poca cosa serveix la senyera que ensenyaren Puyol i Xavi després de baixar de l'avió a la tornada del mundial, si després no saben estar quan toca al costat del seu poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada