diumenge, 10 de febrer del 2013

L'escriptor Ferran Torrent demana a Esquerra que no es presenti al País Valencià

 L'escriptor de Sedaví ha deixat aquesta perla, entre d'altres, durant una entrevista telefònica amb e-noticies.

A l'entrevista també ha afirmat que "el catalanisme al País València, històricament, ha fet molt de mal".

En la seva opinió, el que cal és "tenir relacions amb Compromís, de respecte".
En aquest sentit, ha recomanat Esquerra que deixi el País Vaencià. "'Vosaltres sou al País Valencià, coneixeu
la societat valenciana; nosaltres som a Catalunya, coneixem la societat catalana", "nosaltres reconeixem -jo sóc de Compromís- la unitat de la llengua, però el catalanisme al País Valencià, històricament, ha fet mal", ha dit.

En canvi, no ha fet cap esment pel que fa als partits castellans que es presenten a valencià (PP, PSOE, UPYD) ni als partits "blaveros".

Per altra banda és estrany que es queixi de que Compromis i Esquerra ocupen el mateix lloc quan a la coalició valencianista, s'hi poden trobar partits com EQUO que estan obertament en contra de la immersió lingüística.

6 comentaris:

  1. He de donar tota sa raó a n'aqueix senyor!! ERC tan sols s'ha de presentar a Catalunya. És il·lògic que se presentin a Mallorca o a València. Per dos motius:

    -ERCatalunya, cada territori té es seu partit nacionalista d'esquerres, a valència Compromís, a Mallorca PSM. Es PSM se presenta a catalunya? I compromís a Mallorca? IDÒ!!!! Apart que és vist pels espanyolistes com una mostra més dels catalans per "conqueirmos". Pareix un doi, però a València els va anar bé "valencianos, nunca catalanes", "contra el anexionismo catalan", això crea anticatalanisme, millor dit, antiprincipatisme

    -Volen començar sa casa per sa teulada, sa realitat catalana no és sa mateixa que sa mallorquina o valenciana. Per tant, tenen relativament pocs vots, però es suficients per augmentar un escó als partits mallorquinistes com PSM. M'explic, a ses generals PSM va estar a un 1% d'aconseguir escó a Madrid. Si ERC no s'hi hagués presentat a Mallorca, s'hauria aconseguit.

    Per acabar, dir que si aquest escriptor no parla del PP i PSOE és perque no comparteixen es mateix espai electoral. I EQUO passa totalment desapercebut, m'explic? no fa nosa, ERC... no! ERC sempre ha de dir la seva. Una vergonya!

    PD: crec que quan l'escriptor xerra de catalanisme, se refereix a principatisme.
    Un mallorquí que estima es seu pais... MALLORCA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dius que als valencians els hi va anar bé. Què els hi va anar bé exactament? Crec que t'equivoques.

      Elimina
    2. No els va anar bé? secessionisme lingüístic fora cap base cientifica(anomenen sa llengua per valencià) a n'el seu estatut d'autonomia. Això és lo primer que ha de quedar patent. Però tot i despareixer es dos grans partits blaveros (unió valenciana i coalicióN x Valencia), com deia Vicent Flor, "el blaverisme ha impregnat la societat valenciana". Es partit que guanya per majoria absoluta desde fa... a n'es Pais Valencià és el PP, un partit Blavero i espanyolista (en el fons és lo mateix, mateix objectiu), que hem s'excusa de s'anticatalanisme intenta reduir es valencià/català a res. Tancament de Tv3. Es valencià recula a marxes forçades, de sa població, tan sols un 2%dels valencian va llegir es darrer llibre en valencià (dbalears, enfront 12,5 aquí i crec que 24% a catalunya), escola en valencià...

      RESUM: crec que dir que es PPValencia té majoria absoluta a n'es Pais valencia ja és una mostra de com de bé els va a n'els blaveros (per cert, ara tornen a treure es tema de s'anticatalanisme com a bandera)

      Elimina
  2. Vaja, idò als valencians no els hi ha anat gaire bé que diguéssim. Als qui els hi ha anat né és als castellans. Així les coses no acab d'entendre el teu raonament de que Esquerra no es pugui presentar i en canvi si ho fessin partits com Ciudadanos no hi hauria cap problema.

    ResponElimina
    Respostes
    1. els blaveros no són valencians, són castellans (per olt que s'omplin sa boca amb valencià, etc). Es meu raonament es senzill, esquerra ocupa és mateix o molt parescut espai electoral que PSM, cada vegada li lleva 5mil vots (1%). Fins hi tot Carod Rovira estava en contra de que ERC fes competència amb PSM. ÉS il·lògic, fan més mal que bé!. Equo és allà i no diu res. ERC és allà, i com que no li agraden ses polítiques que se duen... Idò mos n'anam! (això és el que varen fer, partir. no saben estar). Jo no dic que no se puguin presentar, clar que se poden presentar així com s'hi presenta UpyD o PP, el que dic es que no és bò tan pels seus com pels interessos dels nacionalistes mallorquins. Per jo lo millor seria que erc desapereixés de mallorca, i els seus militants fossin a PSM, serien un sector des PSM. No trobes? Apart, crec que ERC no entèn sa realitat social de ses illes

      Elimina
    2. Que Equo no diu res? http://www.lasprovincias.es/v/20120710/politica/compromis-aclara-equo-20120710.html i aquesta altra http://www.ara.cat/politica/Equo-Compromis-ICV_0_733126883.html a més d'estar en contra de la immersió lingüística.
      Si Esquerra va fugir del pacte de progrés suposo que tendrien els seus motius. No imagin a un partit republicà defensant la no demolició del monument de Sa Feixina, entre d'altres coses.
      Així i tot, i com que aquest senyor supòs que no representa al 100% de l'electorat de Compromís, no hauríem de parlar d'ell com un representant del partit. Pel que dius de les semblances entre Esquerra i PSM... jo diria que el PSM sembla més a CIU que no a Esquerra. Record com en Biel Barceló, just després de que CIU guanyés les penúltimes eleccions en les que proposaven (CIU) el pacte fiscal ell va fer el mateix http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/psm-iv-exm-propone-un-gran-pacto-fiscal-entre-todos-los-grupos-politicos.html i només després de les darreres eleccions quan també ho va fer CIU, el PSM va dir que el seu objectiu era la independència http://dbalears.cat/actualitat/balears/psm-fixa-per-primer-pic-com-fita-independencia.html .
      No em malentenguis, no en tenc res en contra del PSM, però les coses així con són.

      Elimina