dimarts, 3 de desembre del 2013

Edició fotogràfica a Android (1): Afegir marca d'aigua per lots a les imatges

Cada cop s'escurça més la distància entre el que es pot fer amb un ordinador i el que es pot fer amb un telèfon. Un dels camps a on s'ha avançat més aquest darrer any és en l'edició fotogràfica. Així doncs dedicarem una sèrie d'articles a l'edició fotogràfica en el nostre sistema operatiu. Les imatges que podreu veure a aquests articles han estar realitzades amb una càmera reflex i val a dir que el dispositiu, en aquest cas un smartphone de gama mitja, no s'ha ralentit en cap moment.

Si som aficionats a compartir les nostres imatges a les xarxes, però no
volem que ningú en tregui profit
d'elles sense el nostre permís, sempre tenim l'oportunitat d'afegir-hi una marca d'aigua.
"Add Wattermark" ens ofereix aquesta possibilitat amb a més dues opcions molt importants: Es poden emprar també arxius d'imatge .png amb transparències i, el més important, l'aplicació suporta el treball per lots (pot processar més d'un arxiu alhora).

L'aplicació resulta molt intuitiva i ni tan sols els menys iniciats en aquest tema tindran problemes.

Tot just engegar-la hem de prémer la icona de la fotografia, situada a la part superior esquerra, que ens permetrà seleccionar l'origen de la imatge, o del grup de imatges.
  En haver-ho fet farem clic a la icona de l'engranatge situada a la part inferior esquerra. Ens apareixeran les opcions a on podrem escollir entre d'altres coses: si preferim inserir un texte o una imatge (.png), la tipografia, el color, la qualitat i dimensions de la imatge processada, la carpeta de destí, l'espai de color...

 Quan haguem definit les opcions, prement la tecla de retrocedir, tornarem a la pantalla principal des d'on acabarem la tasca.
Davall de la imatge i trobareu tres controls lliscants:
  • El primer ens permetrà controlar la transparència de la marca d'aigua.
  • Amb el segon n'escollirem la mida.
  • Amb el tercer podrem triar el grau d'inclinació, o no.
Finalment tan sols ens quedarà premer la icona de desar, situada a la part superior dreta.
Com podeu comprovar, no pot ser més senzill.
Marca d'aigua amb imatge
Marca d'aigua amb text

  Podeu descarregar "Add Watermark" a Google Play. Hi ha dues versions, la gratuïta amb limitacions i la de pagament amb totes les opcions disponibles.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada