diumenge, 20 d’octubre del 2013

Alliberada la darrera versió d'Ubuntu: 13.10 Saucy Salamander

Aquests passats dies s'ha posat a la disposició dels internautes que la vulguin descarregar i instal·lar Ubuntu 13.10, la darrera versió del sistema Linux d'escriptori amb més usuaris arreu del món.
Un dels escriptoris "de sèrie" més divertits que es poden recordar per a Ubuntu
 Amb el nom de Saucy Salamander, Canonical ha tret a la llum una de les versions del sistema amb més poques novetats, però això sí, conservant els seus trets característics: Una estabilitat envejable del sistema, una interfície de cada cop més assequible per a qualsevol usuari per novell que sigui i una quantitat de
programes molt més que suficient per a portar a terme qualsevol tasca.

De cara a l'usuari mig, les novetats més destacables són:
  • Una millora visual dels temes d'escriptori (Ambiance i Radiance), ara molt més ben pulits que a la versió 13.04.
  • La identificació única d'Ubuntu, que ara es podrà realitzar des d'un nou diàleg de configuració quan instal·lem el sistema.
  • Gnome 3.8 per als qui no vulguin emprar Unity.
  • Les recerques al menú de Unity (també anomenat Dash), des d'on fent una recerca se'ns mostraran resultats de tota classe: Wikipedia, Amazon, Música... Això si, filtrables des d'un menú que és troba a la part dreta del Dash.
El que deiem, poques novetats per a l'usuari mitjà, però de moment res a dir en la seva contra. No us penedireu de la seva instal·lació. El podeu descarregar des d'aquí.
El menú de l'entorn Unity, amb els filtres a la part dreta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada