dimarts, 8 de gener del 2013

Més de 25.000 cotxes de lloguer deixaran de pagar l'impost de circulació a les Illes a causa del nou impost del Govern Balear

Unes 210 empreses dedicades al lloguer de vehicles, ja han fet efectiu el canvi i aquest mateix any 2013 ja pagaran l'impost de circulació, majoritariament a Madrid.
José Ignacio Aguiló, Vicepresident econòmic del Govern de les Illes Balears i impulsor de la llei.

Aquest canvi suposarà que el Govern Illenc deixarà d'ingressar uns 4 milions d'euros per aquest concepte.
A més les empreses esmentades no descarten també traslladar el domicili fiscal de les seves empreses, cosa que implicaria que també deixarien de pagar l'IVA o l'impost de societats entre d'altres, d'aquesta
forma la quantitat de doblers que fugiria des de les Illes cap a Madrid seria d'una magnitud encara molt més gran.

La batlessa d'Alcudia, Coloma Terrassa, ha declarat preocupar-li poc aquest fet, ja que les empreses de lloguer de cotxes són de caràcter familiar. En canvi el batlle de Manacor, Antoni Pastor,  ha dit que aquest impost és un incompliment del programa electoral del PP.

El president d'AEVAB, Ramon Reus Llobera, ha declarat que la mesura només afecta als ajuntaments, motiu pel qual "al govern tant li fa".
Reus ha confessat sentir-se empegueït d'haver de prendre aquestes mesures, però "no ens podem quedar de mans plegades"

 El nou impost impulsat pel Partido Popular Illenc recaptarà entre 3,5€ i 9€ diaris per cotxe llogat, tot i que segons Reus el govenr "encara no sap com cobrarà l'impost, perquè ni tan sols no té coneixement del nombre de cotxes de lloguer que operen a Balears".

La patronal AEVAB té previst dur a terme una protesta aquest divendres, dia 11 de gener. Els empresaris fan comptes col·lapsar el centre de Palma amb els vehicles i mostrar d'aquesta manera el rebuig al nou impost que s'aplicarà al sector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada