divendres, 11 de gener del 2013

Es presenta oficialment la versió d'Ubuntu per a telefons.

La distribució de Canonical, s'ha decidit a donar la passa i llençar una versió del seu sistema per a telèfons. La presentació oficial s'ha fet efectiva aquests dies al CES 2013,tot i que ja fa dues setmanes que roman penjat a la web d'Ubuntu.

El desenvolupament es troba en un estat molt avançat i fa molt bona cara.
L'estètica del sistema està molt aconseguida i en cap cas s'assembla als altres sistemes per a mòbils actuals.

A la pantalla de desbloqueig s'hi pot veure un atractiu rellotge i la resta destaca per unes icones grans i
clares tret de si fem servir els accessos ràpids, que són iguals que els que podeu trobar a la versió d'escriptori Unity i que apareixen si lliscam els dits d'esquerra a dreta a la pantalla inicial.

Els gestos també són un dels trets diferencials del sistema, ja que segons llisquem el dit accedirem a les aplicacions preferides, les aplicacions en execució, els menús o d'altres.

Però el millor de tot és que podreu fe servir el vostre telèfon com a sistema d'escriptori, tan sols  connectant-lo a una base que es vendrà a part i que tindrà una sortida HDMI.
En principi, quan entreu dins aquest entorn podreu executar les mateixes funcions que qualsevol versió per a ordinador de les que podeu trobar actualment, això si, aquesta versió per a escriptori requerirà d'un procesador Cortex-A9 de quatre nuclis o un Intel Atom, 1Gb de memòria RAM i 32 Gb de memòria interna. La resta de telèfons que siguin relativament recents podran executar el sistema, però sense poder accedir a aquest entorn.

La data de llançament de la primera versió s'alliberarà a finals d'aquest febrer i estarà dirigida als Samsung Galaxy Nexus, que és elprincipal terminal que han emprat per a les demostracions.

Aquí podeu weure una demostració del sistema realitzada al CES 2013 que es celebra aquests dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada