dijous, 13 de desembre del 2012

PP i PSC voten al Parlament europeu en contra d'esmenes a favor del català

El PP i el PSC votaren ahir a l'Eurocambra en contra d'una sèrie d'esmenes que proposaven mesures per protegir les llengües minoritàries.

  • En primer lloc votaren en contra d'una petició que els estat membres documentessin per escrit la forma com protegien el drets de les minories d'utilitzar el propi idioma.
  • Una altra esmena demanava "un reconeixement efectiu del dret de les persones pertanyents a minories ètnico-lingüístiques a fer i emetre programes de ràdio i televisió en els seus idiomes, als canals regionals i estatals".
  • Finalment, els partits van votar una esmena que proposava que els qui pertanyessin a minories ètnico-lingüístiques poguessin emprendre "accions urgents per contrarestar el procés cap a la desaparició del patrimoni cultural, literari, històric i artístic de la seva cultura".
Les tres esmenes anteriors, reberen el vot contrari de PP i PSOE i favorable de ICV, ERC i CIU. Cal esmentar que en el cas de CIU, el representant pertanyent a Unió Democràtica (UDC) Salvador Sedó, votà a favor de la primera proposta, però s'abstengué en les altres dues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada