dimarts, 13 de novembre del 2012

La guardia civil identifica la totalitat dels pagaments en doblers negres del Partido Popular de les Illes

Avui s'ha sabut la suma total dels pagaments en doblers negres que va fer el Partido Popular a l'empresa  Over Marketing durant la campanya de electoral autonòmica de 2007.

Segons la Guàrdia Cívil, el partit de l'actual president del Govern Balear José Ramón Bauçà, hauria
realitzat pagaments opacs a l'empresa Over Marketing per un valor de 181.031,65€ .
Aquestes dades són el resultat d'un informe de rastreig i encreuament de despeses que ha portat a terme la unitat de Patrimoni de la Guàrdia Civil i que s'ha afegit al cas Over MC que porta el jutge Castro.

A les investigacions s'esmenta que el Partido Popular va fer una despesa total de 1,1 milions de euros (gairebé 200 milions de pessetes) a la campanya de 2007 mentre que la xifra que declarà el partit fou de gairebé la meitat 554.102€.


L'administrador de Over Marketing Daniel Mercado ha confessat que va pactar els pagaments i les condicions amb l'ex-president Jaime Matas. Per aquells temps l'administrador electoral del PP era Fernando Areal, cunyat de Matas i també imputat.

Els investigadors haurien emès el document abans de conèixer la confessió de Mercado i es basaren en anàlisis tècnics de la Agència Tributària i de la Sindicatura de Comptes.
També comptaren amb les dades aportades pel partit a les instàncies oficials i els contrastaren amb les facturacions i fitxes trobades a la seu i magatzem de Madrid de la agència de publicitat Over Marketing.
Per corroborar les investigacions els guardies interrogaren a treballadors de l'empresa de Palma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada