dimarts, 11 de setembre del 2012

Manacor es desperta amb els carrers Independència i Països Catalans i sense els d'Espanya ni Constitució

Avui 11 de setembre, Manacor ha despertat amb canvis en els noms de dos dels seus carrers.
Foto: dBalears
Els carrers afavorits pel canvi han estat el carrer d'Espanya (ara Independència) i el de la Constitució (Països Catalans).
L'acció ha estat portada a terme per l'organització "Petit Comite" que ha emès el següent comunicat:



Manacor, cap al reconeixement nacional dels Països Catalans.

Durant les darreres setmanes més de quaranta municipis dels Països Catalans han canviat els noms del seu "carrer d'Espanya" per "carrer de la independència". Aquest és un petit fet simbòlic del qual ens volem fer ressò a Manacor, a través d'aquesta acció. El canvi de noms de la "plaça de la Constitució" per "plaça dels Països Catalans" i "carrer d'Espanya" per "carrer de la independència" és una afirmació de la catalanitat de Manacor.

Manacor és un poble d'escriptors, d'artistes, de cultura. Avui, davant dels atacs ultra-espanyolistes dels governs espanyol i balear, és més necessari que mai la defensa de la nostra cultura. La millor forma de defensar la cultura catalana és l'agermanament de tot el territori: Mallorca i la resta de les illes, País Valencià i Principat de Catalunya. Units en la idea de caminar cap a uns Països Catalans lliures i justos.

Manacor ha de ser la punta de llança de la Mallorca en defensa de la seva cultura. Som la ciutat amb més poetes en la nostra llengua per habitant i el niu d'on han sortit autors com Guillem d'Efak, Miquel Àngel Riera i Jaume Vidal, autors importants en la nostra llengua i ferms defensors de la identitat catalana de Mallorca. I més cal recordar-ho avui, dia 11 de setembre, diada del Principat: Un dia que passarà a la història com la manifestació independentista més gran viscuda.

Per tot això, feim una crida a tots els manacorins i manacorines per reivindicar la nostra identitat com a poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada