dijous, 12 de gener del 2012

Qui és Antonio Alemany?

La intenció d'aquest article és donar a conèixer a Antonio Alemany. Un home que d'ençà ha començat el judici en la seva contra es fa anomenar 'Antoni' i parla en català, tot i que fins a dia d'avui sempre havia signat com Antonio i mai havia fet servir el català. Imagino que ho deu fer per semblar més bona persona a la gent que no el coneix.

Aquests dies l'ex-president del govern de les Illes Balears Jaime Matas s'enfronta al primer d'una sèrie de judicis pel cas Palma
Arena. El fiscal acusa les empreses del periodista Antonio Alemany d'haver percebut gairebé mig milió d'euros del govern de Matas per uns serveis d'assessorament que mai van ser contractats per concurs públic.
A continuació passarem a repassar la seva 'vida laboral'.
L'any 1975, amb motiu de la mort del dictador Francisco Franco, Alemany que era el director de 'Diario de Mallorca' hi va escriure aquest article que va sortir publicat com a "Editorial" del diari: 'Las campanas doblan por la muerte del Jefe del estado, Francisco Franco. Las campanas doblan, también, por el pueblo español. Un trozo -cuarenta años- de Historia de España ha tocado a su fin. Un trozo -cuarenta años- de nuestras vidas se va. Cuarenta años de España, cuarenta años de nuestras vidas se apagan para, en el eterno ciclo vida-muerte, alumbrar el nacimiento de una era nueva y distinta. No es hora de balances, sino de balance. Este: España 1936-1975. De la miseria al desarrollo, del odio fraticida a la convivencia ciudadana, del país agrario al país industrial, de la nación arcaica a la nación moderna. España y Franco, Franco y España. Un país joven y vital que renace de sus propias cenizas y un hombre que consagra toda una vida a la Patria. Francisco Franco ha muerto. Su legado: una España nueva y dispuesta a asumir su destino y sus responsabilidades. Esta ha sido su vida y su obra: Esa es nuestra vida y nuestra obra. Descanse en paz Francisco Franco Bahamonde, español de El Ferrol, patriota ilustre, general del Ejército y Jefe del Estado Español. Que Dios lo acoja en su gloria.'

Després durant els anys de transició va continuar treballant per a diferents diaris: 'Opinion' (grup Planeta), 'Diario de Barcelona' (de marcat caràcter ultra-dretà), va crear el 'Dia de Baleares' (que després fou absorbit per Diario 16 de Pedro J. Ramírez) que posteriorment va desapareixer i va tornar a reapareixer l'any 1993  per tornar a ser absorbit l'any següent per Unidad Editorial, l'Editorial del diari 'El Mundo'. Així i tot Alemany va mantenir la direcció editorial del diari. Va ser durant aquesta etapa que va coincidir amb l'ex-president Matas i va començar a escriure-li els discursos, que més endavant des del diari 'El Mundo' es dedicava a posar pels núvols bravejant l'excel·lent dialèctica -segons ell- que exhibia en Matas.

El final de la seva etapa periodística el va tancar amb un ridícul espantós amb l'edició Illenca de 'La Gaceta' que tan sols va durar 8 mesos a les llibreries.
A més val a dir que durant tota la seva carrera periodística el seu objectiu més repetit ha estat fer desaparèixer la llengua catalana de les illes vomitant mentides i més mentides als seus articles al voltant del nostre idioma i la nostra cultura. 
No puc posar cap article seu ja que els diferents diaris han anat eliminant sistemàticament els seus articles de les seves edicions digitals
Pel que fa a la política es va presentar dues vegades: una amb el 'Partido Popular Balear' i l'altra amb 'Alianza Popular'. Mai va aconseguir fer-se present a cap institució.
Algú creu que aquest personatge mereix el perdó?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada