dijous, 3 de juliol del 2014

El PP té por

El Partido Popular té por, molta. Els resultats a les darreres eleccions deixaren clar que si la tendència continua igual, tant a les eleccions autonòmiques com a les locals, la desfeta per a ells podria ser de proporcions bíbliques.

Tant és així que ahir Mariano Rajoy anunciava la seva intenció de fer una reforma electoral per condicionar que el partit més votat sigui de forma directa, el que aconsegueixi la batlia

Per què ho fan això?
Si fem un repàs als resultats de les eleccions europees del passat 25 de maig a
les Illes Balears, el fet de no aprovar aquesta llei d'elecció directa, els hi suposaria perdre més del 90% de les batlies que actualment ostenten.
Comproveu-ho per vosaltres mateixos. Clicau a damunt aquest enllaç i corroborareu com el PP perdria la vara de la batlia a la practica totalitat dels ajuntaments de les Illes Balears, i a més a més, no guanyarien a cap de les ciutats importants. Palma, Eivissa, Maó, Ciutadella, Sant Antoni de Portmany, Inca, Manacor, Calvià i Marratxí, totes elles passarien a ser governades per els partits que ara romanen a l'oposició.

En canvi, amb la nova llei que es proposa, en conservarien bona part.

Mariano Rajoy presentà la seva idea aquests dies durant un viatge a Panamà com si es tractés d'una absoluta injusticia "No puede ser que las coaliciones entre partidos impidan que sean alcaldes quienes han sido elegidos por los ciudadanos", però el que realment és aquesta llei, és un atac (un més) a una democràcia espanyola de cada dia més afeblida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada