divendres, 22 de novembre del 2013

Motorola Project Ara: Telèfons modulars amb moltes possibilitats

Motorola Project Ara neix amb la voluntat de sol·lucionar dos dels incovenients dels telèfons mòbils d'avui en dia: La nul·la personalització a nivell de maquinari i el caríssim cost de les reparacions dels terminals.
El concepte d'aquest projecte esta format per dues parts:

  • Els endoesquelets: És el nom que Motorola ha donat ala part intermitja del terminal, que conté la placa mare i els espais a ocupar pels diferents mòduls.
  • Els mòduls: Són els components del terminal encabits a dins unes peces amb forma quadrada o rectangular i extremadament fàcils de substituir.
Com podreu comprovar el concepte és absolutament revolucionari, ja que no només es pot construir el mòbil al vostre gust, sinó que a més podeu adquirir mòduls per substituir els del "dia a dia" a ocasions especials, com podrien ser una millor càmera i una bateria amb més capacitat per als viatges i excursions o un millor altaveu per als moments més musicals.


La pantalla en aquest cas també seria un altre mòdul, a on es podria optar amb una pantalla sense botons, amb botons tàctils, amb teclat físic...

Lluny de ser un objecte de desig només apte per a tecnòfils, l'interès de Motorola (que recordem que és propietat de Google) és que aquest projecte arribi a tot tipus de persones i pugui cobrir la majoria de necessitats.

Segons Paul Ermenenko "l'equip Project Ara de Motorola porta al voltant d'un any treballant en aquest projecte. Recentment tinguerem una trobada amb Dave Hakkens, el creador del projecte Phonebloks. A la trobada compartírem una visió comú: El desenvolupament d'una plataforma de dispositius qui sigui modular, oberta, personalitzable i feta per a tot el món.
Nosaltres farem el treball tècnic, Dave s'encarregarà de crear la comunitat" i acabava l'entrada al blog oficial de Motorola amb un "Esteu atents. Sentireu a parlar molt de nosaltres en els propers mesos.

Tot seguit podeu veure un vídeo del projecte per anar obrint boca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada