dissabte, 27 de juliol del 2013

ZTE Open, el primer terminal amb el nou sistema Firefox OS


Aquestes passades setmanes es va posar a la venda el primer terminal disponible amb el nou sistema operatiu Firefox os de la fundació Mozilla.
 No s'ha de cometre l'error de voler comparar a dia d'avui aquest sistema amb Android. La versió que porta
instal·lada el telèfon encara és la de pre-llançament (pre-release) o sigui que ni tan sols es pot considerar una versió totalment acabada.

 Així i tot el funcionament del telèfon és prou correcte per tractar-se  d'un terminal de la gamma més baixa. Una construcció acceptable i unes característiques adequades al preu, que és de tan sols 69€ i a més inclou una tarja de pre-pagament de 30€:
  • Pantalla tàctil d'un sol punt de 3,5 polzades amb resolució de 320x480
  • Procesador Qualcomm a 1GHz  ARM Cortex-A5
  • 256 Mb de RAM
  • Bateria de 1200 mAH
  • 150 Mb de memòria interna disponibles, amb ranura interior per a tarja Micro-SD. El pack inclou una tarja de 4Gb
  • Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1, acceleròmetre i GPS
  • Mides 114mm × 62mm × 12.5mm
  • Càmera de 3,15 megapíxels
  • Connector Micro-USB per a la càrrega i transferència de dades i connector per auriculars (inclou uns auriculars).
Just engegar el telèfon i desbloquejar la pantalla, ens trobarem amb l'escriptori. Si llisquem la pantalla a la dreta apareixeran les nostres aplicacions, en canvi si llisquem a l'esquerra hi trobarem una barra de recerca a on podrem inserir qualsevol mot i automàticament el cercarà entre les aplicacions, per posar un exemple si hi teclejam "Manel aniversari" ens sortiran com a resultats des de Youtube fins a Facebook o Pinterest, en clicar-hi damunt una d'elles automàticament ens conduirà al resultat relacionat de la recerca.

Conclusió
Si parlem del sistema s'ha de reconèixer que encara està molt, molt verd. A més a la seva botiga "Marketplace" encara hi manquen aplicacions imprescindibles com poden ser Whathsapp, Gmail o jocs per passar l'estona com Angry Birds.

Així i tot és completament funcional i s'ha de tenir en compte que es tracta d'un sistema operatiu de codi obert amb una gran comunitat de voluntaris, cosa que pot suposar que el seu desenvolupament i millora creixí d'una forma més accelerada que la resta de sistemes per a dispositius mòbils

Si parlem del dispositiu es pot dir que com a telèfon principal és un poc justet i els seus components estan una mica desfasats, potser que estalvieu una mica més i compreu un Android de gamma mitja. En canvi com a segon telèfon per a portar a la platja o per si es fa malbé el vostre telèfon principal és un terminal bastant recomanable pel seu preu. Per cert, Firefox OS de moment no té l'opció de triar el català com a idioma.






Les tecles de volum al costat esquerre

La càmera de 3,2 megapíxels

El connector Micro-USB a la part inferior

El boto d'engegada i el connector dels auriculars



La pantalla de desbloqueig




El navegador

Al centre l'escriptori

A l'esquerra la pantalla de recerca

A la dreta les aplicacions




Detall interior de la capsa




Comparat amb un LG Nexus 4


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada