dimarts, 19 de febrer del 2013

Ubuntu per a tauletes disponible aquest mateix dijous per als Nexus 7 i Nexus 10

A partir d'aquest dijous vinent (21 de febrer), els propietaris de les tauletes Nexus 7 i Nexus 10 podràn descarregar des de la web d'Ubuntu la imatge de la versió que ha estat presentada avui, dissenyada especialment per a tauletes.
Així i tot no es limitaran les imatges a tan sols aquests dos dispositius i en poc temps haurien d'aparèixer
diferents adaptacions a del sistema per a tauletes d'entre 6 i 20 polsades, que és el sector de mercat per les que ha estat dissenyada.

Segons Canonical, una companyia especialitzada en la producció de maquinari informàtic els està ajudant en la feina d'optimització per als diferents sectors de dispositius que es troben al món tàctil, i és que el seu desig és que Ubuntu pugui abraçar-lo tot: des de el telèfon més modest fins a la tauleta més avançada.

Canonical també ha esmentat que segons les seves intencions, quan surti al mercat la versió 14.04 d'Ubuntu, les distribucions per a equips de sobretaula, portàtils, televisió, tauletes i telèfons seran exactes pel que fa a l'execució de codi, seguretat, perfils d'usuari i fonaments bàsics de la interfície.

Això és una gran noticia, ja que significa que podrem emprar els mateixos programes/aplicacions tant a la computadora d'escriptori com al telèfon, fent possible d'aquesta forma poder disposar a les nostres tauletes de programes com Gimp o Libreoffice.

Per als qui us interessi aquest tema, Canonical ha assegurat que estarà present al Mobile World Congress que es celebrarà des de dia 25 a dia 28 d'aquest mateix mes a Barcelona.

Us deixem amb el vídeo que ha penjat la companyia a la seva web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada