dimarts, 4 de desembre del 2012

Espanya plural? No em faceu riure.

Després de l'anunci de la reforma educativa per part del ministre espanyol d'educació, que relega al català a nivells d'abans del primer estatut d'autonomia , ja han sortit milers de veus  en contra de la mateixa, però cap provinent dels dirigents estatals dels diferents partits amb seu a Madrid que faci referència a la situació en la que la llei deixa al català, basc o gallec.


La famosa "España plural" és un terme que s'inventà amb l'única finalitat
d'aconseguir vots en campanya electoral i poca cosa més.
Ni Rubalcaba (PSOE), ni Cayo Lara (IU) -la posició del PP, EQUO, UPYD i demés ja es prou clara i favorable a aquesta llei per no perdre-hi el temps-, no n'han fet esment en cap dels mitjans que tenen al seu abast, que no són pocs: Twitter, Facebook, diari, televisions... poc sentit té que qualque militant o càrrec electe del PSOE en faci esment, o que Izquierda Unida a les Illes o a Catalunya hi facin campanya en contra, tanmateix poc importa si al final les seves decisions queden diluïdes quan agafen el pont aeri de cap a Madrid.

Això demostra una vegada més que per a ells (els partits amb seu a Madrid), no hi ha d'altre equació possible que no passi per Espanya=Castella i a Castella no han volgut sentir mai a parlar de diversitat.

Així les coses, sembla que ja no té sentit seguir perdent el temps parlant amb aquesta gent, ja que amb partits així, el català (vingui d'on vingui) mai aconseguirà una posició justa a dins l'estat, i dia rere dia s'imposa la idea que l'únic camí per "poder ser qui som" és  la independència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada