dimecres, 17 d’octubre del 2012

A l'ajuntament de Santanyi no hi ha doblers per a Sanitat, educació i cultura... però si per pagar dinars als polítics del PP

 Aquest passat dilluns el Partido Popular de Santanyí va modificar el pressupost per atencions protocol·làries  augmentant-lo en 9000€ fins arribar als 20.200.
El batle de Santanyí, Miquel Vidal, al centre de la imatge.

A la pregunta per part del regidor d'Esquerra -Jaume Amengual- dels motius de la
pujada d'aquesta partida, el batlle Santanyiner recordà que el mes de juliol proper, quan deixi el càrrec, té previst convidar a un àpat els regidors i ex-regidors, batles i ex-batles pedanis i treballadors i ex-traballadors del consistori amb qui ha fet feina d'ençà que és batle.
Jaume Amengual, regidor d'Esquerra



Amb motiu d'aquesta resposta el regidor independentista ha fet un escrit que podeu llegir a continuació:




Al PP hi ha balquena... si convé                        

L’octubre de 2011 l’equip de govern va aprovar els pressupostos en solitari. Si ho recordau, davant les retallades que van aplicar a  sanitat, educació, subvencions a associacions  o a fons cultural, el conjunt de doblers destinats a òrgans polítics augmentava. Aquells pressupostos indicaven que les atencions protocol·làries dels nostres governants costarien uns 11.200 euros. Dilluns dia 15 d’octubre de 2012 es va modificar aquesta partida, augmentant-la en 9.000 euros, per un total de 20.200. En altres paraules, els 11.200 euros prevists no han bastat per pagar els dinars i sopars diversos.

Per si no bastava, ara el batle ens sorprèn anunciant que vol celebrar un dinar de comiat amb tota la plantilla de treballadors de l’ajuntament i amb el conjunt de regidors que han format part del consistori des de l’any 1999, això sí, amb doblers públics. La partida de 11.200 euros del 2012 és de 25.000 per al 2013. I no ens estranya que els mitjans de comunicació se’n facin ressò. Ningú els impedeix celebrar un dinar on vulguin, amb qui vulguin i quan vulguin, però que s’ho paguin ells! És que el batle i els seus no veuen que la gent s’ho està passant molt malament? És que no s’adonen que aquestes maneres de fer molesten i indignen?  Que no ens hi cerquin al comiat:  refusarem la invitació com hem fet sempre que els nostres impostos serveixen per celebracions multitudinàries i  banys de masses.

Aquest fet ens aclareix, per si en quedava algun dubte, que el PP fa i desfà amb els doblers com vol. No els és suficient la crisi aguda que patim tots plegats per tenir una mica de cura amb les despeses. L’eterna resposta del “no hi ha doblers” ha quedat definitivament substituïda per “tenim doblers pel que volem”. No tenim formació acadèmica dels nostres aturats, ja fa 5 anys que la carretera de Consolació està tallada, el parc natural de Mondragó s’ha de mantenir amb tan sols 500 euros, l’escola de música de Santanyí ha d’acomiadar mestres i no  pot admetre alumnes perquè no pot fer front als pagaments de les nòmines i aquest 2013 l’ajuntament destinarà més doblers a la propaganda del municipi que a l’acció social. Encara més? Sí: el futur augura que l’ajuntament haurà de comprar el bosquet de Cala Figuera per com a mínim 2.000.000 d’euros -sí, ho heu llegit bé, 2 milions d’euros- per satisfer interessos calculats al mil·límetre. Si el comiat del batle omple les portades dels diaris, què passarà quan s’hagin de passar comptes del pinar?

  Jaume Amengual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada