dimecres, 19 de setembre del 2012

Un comentarista del programa "El Faristol" tracta de fanàtics als detinguts de Bunyola

Un comentarista del programa el Faristol tracta de fanàtics als detinguts de Bunyola i diu que és confirma que formen part del mateix grup que el piròman que presumptament va cremar el cotxe del batlle de Soller.

Per altra banda un dels afectats per les detencions a Bunyola ha intentat entrar en directe al programa i veient la impossibilitat de fer-ho ha escrit les següents declaracions a la pàgina de Facebook del
programa (tall de radio de "El Faristol" després de l'escrit):


Deix aquí la meva rèplica impossible de fer-se escoltar en la ràdio pública balear -la que jo també he de pagar-, que com a ciutadà entenc que tenc el dret d'exercir, sobretot quan es parla de jo o dels fets que m'afecten a mi i als meus companys Antoni Sansaloni, Roser Aguiló i Joan Servera. Des del dia que es va cremar el cotxe del batle Carlos Simarro, el periodista Kiko Mestre, en aquesta secció, ha procurat relacionar el fet amb les nostres detencions a Bunyola a finals del maig passat, insistint, que des del nostre entorn (joves de l'esquerra independentista, etc.) s'havia incitat/animat/celebrat aquest desgraciat acte. Ara, ahir, avui, el mateix periodista diu que això només era una "pista" que seguia la Guàrdia Civil, però això no ho va dir al seu moment, el primer dia, sinó que es va limitar a explicar que per les xarxes socials s'havia (havíem) celebrat el fet. La mescla de conceptes (detenguts-crema del cotxe) d'una manera grossera com fa aquest periodista, només pot anar destinada a confondre l'opinió dels oients i a provocar la idea que els dos fets -i els seus protagonistes- estan íntimament relacionats.

Ahir, el mateix Mestre i la presentadora Àngela Seguí insistien en relacionar-ho, a través de l'argument -feble, "cutre"- que el menor detengut per la crema del cotxe de Simarro confessà que va participar de l'acció per la seva indignació per les nostres detencions. Això, a nosaltres, no ens incumbeix, ni coneixem ni sabem qui és aquest jove, i condemnam, com qualsevol persona de seny, l'ús de la violència, véngui d'ón véngui. No acceptarem, per tant, que se'ns relacioni amb aquest fet ni amb aquests joves, als quals no coneixem ni hem parlat mai.

Les nostres accions sempre han estat i sempre seran pacífiques, a desgrat potser de la presentadora d'aquest programa o del periodista Kiko Mestre. Insistir en relacionar-nos a través d'un argument tan feble només respon a una estratègia difamatòria i inculpadora, que pretén mostrar-nos com un grup violent o de gènesi de la violència. Una difamació que la ràdio pública de les Illes Balears hauria de tenir la obligació de permetre rectificar, però que puc arribar entendre que no sigui així, per la por que poden sentir els dos periodistes a quedar retratats davant tota la audiència si se'ls despapen les mentides.

Nosaltres, per la nostra part, posarem els enregistraments en mans del nostre advocat, perquè estudïi si s'ha comès una falta o delicte de difamació, i si s'ha vulnerat el dret a la rèplica que tota persona té quan se'l cita o se'n parla d'ella a un mitjà de comunicació, i més si és públic.

Atentament, Amadeu Corbera, un dels quatre detenguts de Bunyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada