dimecres, 6 de juny del 2012

Android català: Machinarium, una gran aventura gràfica. Comentari i guia.

Machinarium és una de les millors i tècnicament més ben realitzades aventures gràfiques que podreu trobar per a Android. A aquesta aventura dirigireu a un robot que ha de rescatar la seva xicota. Per fer-ho haurà de resoldre un munt de trencaclosques que no són precisament fàcils... a no ser que seguiu la guia que hi ha  a continuació.

Abocador
Premem dos cops a la banyera que es troba girada cap per avall damunt el munt de ferralla i apareixerà el nostre robot. Premem damunt ell fins que caigui al terra i després repetim el mateix amb el seu cap fins que s'uneixi a la resta del cos. Fem
lliscar el dit cap amunt per allargar el cos del robot i recollim la nina de drap, en tenir-la a l'inventari la seleccionem i li oferim a la rata. Ella ens portarà la cama que ens feia falta.
Recollim l'imant i el fil del rodet. A l'inventari unim els dos objectes i ens dirigim a la dreta fins al costat de l'aigua. Empentam la canonada vertical per inclinar-la i fem servir l'imant amb el fil de la part superior i així automàticament aconseguir passar a l'altre costat i seguim el nostre camí.

Aquí ens allarguem i estirem l'argolla, el guardià ens denegarà el pas.Recollim el con i retirem els altres. Davall d'ells hi trobarem un pot de pintura blava. Aboquem el pot de pintura dins l'aigua. Ens enfilem pel fanal el mes amunt possible i en no poder pujar més agafem el travesser que ens queda lliure davall els peus. Ens enfilem més amunt i repetim l'operació anterior fins a no poder pujar més amunt. En arribar a dalt ens allarguem i recollim la bombeta. Després agafem el con de l'inventari i el tenyim de pintura blava, el combinem amb la bombeta per fer-ho servir com a barret semblant al del guardià. Tirem de l'argolla i el guardià ens obrirà el pas.

Entrada
Anem a la dreta fins al dipòsit, lliscant cap avall el robot el farem tornar petit, estirem el braç fins arribar a un panell que hi ha al darrere del dipòsit. Hem de girar les rodetes deixant-les en les posicions "2" i "A", després pitjarem damunt el botó vermell. Pugem els escalons i agafem el ganxo i premem la palanca. Col·loquem el ganxo a la part superior del passamans, ens allarguem i saltem a dalt per quedar penjat de la canonada que hem mogut.

Anem a la dreta i agafem la peça groga. En arribar a terra col·loquem  la peça groga a la via més llunyana, tirem del ganxo inferior de la barana i observem com la vagoneta bolca. Recollim les rodes de la vagoneta les fem servir al robot, tornem a tirar de la barana i passarem de pantalla.

Crematori
Llegim el cartell de l'esquerra i tirem de la palanca per observar el que passa, després ens dirigim a al panell de la dreta i premem el botó vermell. A la dreta veurem un tub en gorma de "L" i examinem la porta. Anem al centre del crematori ì premem el botó vermell, el panell de la dreta s'obrirà, a dins ella hi veurem tres palanques.

Baixem la primera, pugem la segona i baixem la tercera, premem el botó vermell. Ara hem d'anar de presa, tornem a l'altura normal i ens dirigim a la vagoneta, pugem i el ganxo ens recollirà. Sense perdre temps hem de prémer damunt la plataforma de l'esquerra i així saltar-hi al damunt. Fem servir el tub que  hem recollit per obrir la caixa.

Premem a damunt els dos cables superiors de l'esquerra per invertir-los. Saltem a la vagoneta, sortim d'ella i anem al panell de la dreta. Premem el botó vermell, tornem a la mida norma i de pressa ens fiquem a la vagoneta. Quan el ganxó ens agafi esperem que vagi a la dreta i saltem a dins del forat que hi ha a la dreta.

La presó

Els guàrdies ens captures i ens porten fins a una cel·la al costat d'un altre pres. Aquest pres ens demanarà una cigarreta. Recollim les algues que hi ha al costat del pres, premem la maneta de la canonada fins que caigui i la puguem recollir i agafem també paper higiènic. Ens estirem, posem les algues al llum i les tornem a recollir quan s'hagin socarrimat. Combinem les herbes amb paper higiènic per fer la cigarreta i li oferim a l'altre pres que com a compensació ens donarà un dels seus braços.
 Ens dirigim al forat que hi ha a l'esquerra, ens fem petits i fem servir el braç per passar-ho a través del forat. En passar el braç compareixeran dues cel·les i un forat amb una rata. Seguirem estirant el braç primer al forat inferior a on hi trobarem la rata. Fem retrocedir el braç i el passem pel forat superior a on hi trobarem una caixa. Sacsegem amb el braç les cames de la caixa fins que caigui l'escombra i la recollim.Combinem la maneta amb l'escombra i la fem servir per obrir la tapadora del clavegueram. Ens fiquem a dins el túnel i ens encollim per poder passar sense cap problema. Obrim la tapadora de la cel·la del costat però no hi pugem. Seguim a la dreta fins a trobar una tapadora que obrirem amb l'escombra, després apareixerà una rata i ens furtarà la granera.

Sala de guardia

Ens situem davall la tapadora del clavegueram que ja es troba oberta, ens allarguem i allarguem el braç per estirar la cadira del guàrdia. Quan el guàrdia caigui, amb el mateix braç  li agafem les bales del plat i quan es col·loqui davant de la diana li agafem la clau. Esperem que es torni a seure, el tornem a tirar a terra i tornem a agafar les bales, quan torni a anar de cap a la diana sortim del forat tirem les bales a terra i ens situem davant el panell amb llumets vermells.

Emprem la clau al pany de l'esquerra i tornem al forat. Observem com els presos intenten escapar i com el guàrdia, deprés de caure a terra, els encalça. Sortim del forat anem al panell i fem servir la clau al pany de la dreta pugem per les escales i sortim per la porta.

Telescopi i cel·les

Examinem el dipòsit de l'esquerra i la llauna que hi ha a sobre de la taula, anem a dalt i mirem pel telescopi. En acabar premem el botó del costat de la porta per apagar el llum i ens fixem en l'hora del rellotge fluorescent.

Baixem i passem la porta per tornar a la sala de guàrdia. Entrem per la porta de l'esquerra que ens durà a les cel·les. La primera porta no la fem servir ja que ens duris a la cel·la a on ens trobàvem. Entrem per la segona, ens allarguem i agafem el desembossador del sostre. Tornem al passadis i examinem el panell de l'esquerra. Posem al panell l'hora que he vist abans (4'45), premem el botó vermell, s'obrirà la darrera cel·la i hi entrarem.

Pitgem damunt l'armari i apareixerà un puzzle a on hem de posar les boles verdes al triangle central i les vermelles als costats. En obrir-se agafarem la pistola. Tornem al passadís, seguim a la dreta, pugem per les escales i sortim a fora.

Carrers

Caminem cap a la dreta fins arribar a la capsa que empenyerem cap a l'esquerra fins a posar-la davall la làmpada. Examinem el panell a on veurem set interruptors. A aquest trencaclosques hem d'invertir les fletxes de lloc. Enumerant-les del 1 al 7 començant per a dalt seguirem aquesta seqüència: 3- 5 - 6 - 4 - 2 - 1 - 3 - 5 - 7 - 6 - 4 - 2 - 3 - 5 - 4.

Premem la palanca de l'esquerra i parlem amb la dona. Baixem i empenyem la capsa inferior a la dreta  per deixar-la a on estava abans. Pugem al norai i d'aquí a la capsa, en allarguem i pugem per l'escaleta fins a la cabina de control a on compareix un panell. Ens fixem en els quatre botons de la dreta i premem el de la dreta quatre cops, el superior un cop i l'inferior fins que el gos vengui a beure l'oli.

De pressa, abans que el gos fugi, baixem al carrer, combinem la pistola amb el desembossador i disparem al gos per recollir-lo. Anem a la pantalla de l'esquerra fins a la dona i li oferim el gos, ella ens donarà el paraigua. Seleccionem el paraigua i el fem servir per travessar l'aigua fins arribar a una plaça amb tres músics.

La plaça del rellotge

Pugem les escales fins al fons i després seguim a la dreta fins arribar a la plaça del rellotge. Parlem amb els dos robots i el vell de la dreta ens donarà una oliera. Inspeccionant la plaça trobarem una manovella. Ala dreta de la porta de l'edifici del rellotge hi ha un forat, hi posarem la manovella i llegirem els dos pòsters.
Pitgem damunt la manovella i ens apareixerà en primer terme. Quan la movem es mourà l'agulla del rellotge. Hem de col·locar l'agulla negra a les 3 i la vermella a les 7. Fet això s'obrirà la porta i el robot hi entrarà.

Repetirem l'operació anterior i ara posarem l'agulla negra a les 9 i la vermella a les 6. Tornarà el robot i sortirà el personatge de la torre de la dreta. Anirem de cap a la torre de la dreta per les escales , examinarem la màquina i després hi entrarem. Pujarem al pis superior i agafarem l'altaveu. Baixarem a la plaça i pujarem les escales de l'esquerra.

Pont electrificat

Examinem el fil vermell que penja i després pugem al cap del robot per tirar del mateix fil. Un cop abaix, tornam a tirar del fil que penja. Examinem la base del fanal i compareix un trencaclosques en el que s'ha de composar el dibuix que podeu veure més avall. Quan pitgem damunt la casella superior esquerra, es caurà i apareixerà un ocell que se l'emportarà.

Travessem el pont i veurem com l'ocell ens encalça. Ara hem de fer tornar el robot gran i petit de forma repetida i sense aturar-nos fins que l'ocell, que ens imitarà, caigui a terra. Quan l'ocell sigui a terra pitjarem damunt ell i recuperarem la peça. Ara ens situarem al costat del fil de corrent que ha quedat penjant després de la caiguda de l'ocell i pitgem damunt ell per fermar-lo a la barana del pont. Tornem a pitjar la base del fanal per completar el trencaclosques.

En acabar tancarem la porteta del trencaclosques, pujarem al cap del robot i pitjarem damunt el gat, que fugirà corrent i es quedarà enrampat a la barana del pont. Baixem, llevem la peça del trencaclosques del fanal, anem fins al gat, el recollim i tornam a deixar la peça del trencaclosques al seu lloc. Després baixem a la plaça del rellotge i des d'aquí fins a la dels músics.

Plaça dels músics
Parlem amb els tres músics i mirem a dins del tub d'un d'ells. A dins el tub hi posem el gat i farà sortir la rata que hi ha a dins. Anem a la porta de l'esquerra a on hi ha el pont del principi i fem servir l'oliera a la taca d'oli que hi ha el terra perquè aquesta s'ompli.Tornem a la plaça i entrem al bar de la dreta. Observem el bidó, al cambrer i la porta de la dreta. Ens seiem al tamboret i juguem al 5 en ratlla fins que guanyem.

En acabar recollim el cinc cargols que el nostre oponent haurà tirat pel bar. Tres són al terra, un a la barra i l'altra a la porta de la dreta. Recollim el "pedaç antimosques" i sortim. Li donem els cinc cargols al músic del saxòfon. Recollim la planta que tira la senyora i ens dirigim al safareig amb aigua verda que hi ha abaix a la dreta de la pantalla, a on emprarem el "pedaç antimosques" per recollir unes quantes mosques del safareig.

Tornem entrar al bar, li donem les mosques al cambrer i ens emportem el bidó que donarem a l'altre músic. Recollim la radio que tira la senyora i pugem les escales del fons per tornar a la plaça del rellotge

Dipòsit

Li donem l'oliera al robot vell i li tornem a agafar buida quan en la ofereixi. Treim la tapadora del clavegueram i baixem un dipòsit d'aigua buit. Examinem la part inferior del dipòsit de l'esquerra i els tubs centrals a on posarem la clau vermella just a l'altre costat d'on es troba. Parlem amb el robot "clau anglesa" i en acabar obrim el calaix de la taula que hi ha davall el robot.
 Trobarem un llibre, el llegim i al final agafem una altra clau vermella. Dins l'inventari combinem la radio amb l'altaveu i li donem al robot, li tornem a parlar un altre cop, ens descargolarà el dipòsit i ens donarà una altra clau vermella. Mirem les canonades centrals i posem una clau vermella al costat de la que ja havíem posat i l'altra al davall.

Pugem l'escala a la plaça i baixem per la font central al dipòsit. Obrim la roda i ens fiquem pel tub per sortir a l'exterior i saltar a dalt d'un muntacàrregues.

Cuina i muntacàrregues

Premem el botó vermell i el muntacàrregues baixarà. Fem una ullada a la finestra i parlem amb la nostra xicota que és a la cuina, en aquest moment controlarem a la xicota del robot.Agafem l'olla i la deixem al terra. Obrim l'armari, agafem una panotxa la posem al foc. En aquest moment el robot, que es troba fora, aconseguim un ferro que emprarem a la finestra per donar-li a ella. Ens posem sobre l'olla i fem servir el ferro amb el congelador del sostre per obrir-lo. Després farem servir el ferro a l'interior del congelador per aconseguir-ne la resistència.

Baixem de l'olla i la tornem a posar al foc. Posem la resistència dins de l'olla i la recuperem com una mànega. L'emprem al final del dipòsit vermell i automàticament omplirem el tanc del muntacàrregues exterior.Tornem a ser el robot, tirem de la palanca vermella i examinem el quadre de comandament per entrar dins un nou trencaclosques en el que haurem de posar les dues palanques vermelles als cantons superiors i les dues negres als cantons inferiors.En acabar compareixerà una palanca que estirarem cap amunt i d'aquesta forma pujarem.


L'hivernacle

Examinem el ventilador i anem contestant la resposta que ens sembli més incorrecta, d'aquesta forma el ventilador s'enfadarà, explotarà i podrem entrar a dins seu. Ara ens trobem a dins un hivernacle. De la taula agafem el calaix superior que és l'únic dels dos que ens farà servei.

Empenyem la màquina del centre de la pantalla de cap a l'esquerra i així del darrere agafem un bastó amb forma de vareta. Examinem el panell de la dreta i entrem a un nou trencaclosques dividit en 6 parts:
  1. Premem la casella superior esquerra i després anem prement les casella que ens porten al final (al principi podem escollir qualsevol de les dues) . En acbar el panell torna verd.
  2. En el segon trencaclosques (premem el segon llum per l'esquerra dels sis que hi ha abaix) compareixen dues caselles vermelles.Premem en el quadrat que hi ha a al costat esquerra de la casella vermella inferior i continuem seguint les fletxes com en el punt anterior.En acabar passem al tercer.
  3. Premem a la casella d'abaix de la vermella de la dreta i després la fletxa interior. Després seguim com als anteriors i podrem continuar al quart trencaclosques.
  4. Premem a la casella que hi ha entre les dues vermelles de dalt i després anem abaix, esquerra, abaix, dreta i fins el final.
  5. Comencem el quint trencaclosques i apareixen quatre quadrats vermells.Premem a la segona casella per l'esquerra de la segona línia de dalt i apareixen quatre fletxes. Premem amunt, esquerra, avall, dreta, amunt, dreta i fins al final.
  6.  Al sisè i darrer trencaclosques compareixen cinc caselles vermelles. Premem en la segona casella per l'esquerra de la línia central i sortiran quatre fletxes. Anirem avall, esquerra i fins al final. S'encendran els dos llumets inferiors taronges. Premem la llum taronja de l'esquerra i la màquina central farà créixer una planta carnívora. Pugem l'escala central i examinem la planta que queda al nostre costat. Li posem la vareta al damunt, tornem a examinar la planta i aconseguirem una lupa. 
Baixem i movem la màquina central a l'esquerra només un cop. Anem al panell i fem créixer també aquesta planta. Tornem a moure la màquina a l'arbre que queda i també el fem créixer. Posem la branca que tenim a l'inventari al cossiol que queda buit i fem créixer aquesta branca amb el mateix sistema. Sortirà un gira-sol que sacsejarem i ens donarà pipes. Empenyem la màquina per darrer cop a l'esquerra, fem créixer i sortiran unes fulles. Posem el calaix al projector i li posem la lupa a la part del davant.
Anem al panell de la dreta i premem el llum taronja de la dreta. El projector s'engegarà. Tornem al costat del projector agafem el comandament del costat i anem prement els botons en qualsevol ordre fins que aparegui una diapositiva d'una papallona blava amb punts vermells. Ara ens dirigim a la porta de l'esquerra, examinem el panell i premem els punts que haurien de ser vermells segons la diapositiva. Tirem de la palanca i travessem la porta.

Pont romput

Parlem amb el gos-robot, després baixem per la dreta i posem l'oliera als punts negres. Pugem i posem les pipes a l'embut de la màquina. Agafem la palanca i l'anem movent amunt i avall fins que s'ompli l'oliera. Baixem i l'agafem. Pugem i anem a l'altra costat del pont.

Premem damunt la canalera que hi ha al darrere i baixem una pantalla fins a l'escala que hi ha entre les dues places. Saltem, pugem l'escala i anem al costat del robot vell, li donem l'oliera i ens donarà un paper. Agafem la vena que hi ha al terra i pugem l'escala de l'esquerra per tornar al costat del robot electricista.

Saló de jocs

Anem a l'esquerra, emprem el paper a la màquina i entrem per la porta a una sala de jocs electrònics. Examinem les màquines 1,2 i 3 que no funcionen. Passem a la quarta màquina, la de l'esquerra, ens fixem que la palanca està a la 1 i ens seiem. Comencem a pedalejar fins que l'indicador marqui la zona vermella i la màquina 1 s'encengui.

Anem a la màquina 1, premem damunt i haurem de jugar a una versió de "Space Invaders". Tenim tres vides i si ens eliminen abans d'acabar haurem de tornar a la "bicicleta". Hem d'arribar als 1000 punts i un cop aconseguits apareix una moneda a la pantalla i s'acaba el joc.

Un cop fora de la pantalla del joc agafem la moneda que hem guanyat d'un costat de la màquina No és necessari jugar més cops ja que només aconseguirem la moneda anterior. Tornem a la màquina de l'esquerra, posem la palanca al 2, ens seiem i tornem a pedalejar fin que s'encengui la màquina 2. Anem a la màquina, premem per entrar a la pantalla i haurem de resoldre cinc trencaclosques.

Premem un altre cop la pantalla per entrar al primer trencaclosques i després pitgem les fletxes inferiors de la següent forma: avall, dreta, amunt, dreta i dreta. El El segon: dreta, avall, esquerra, amunt, dreta, dreta, avall, avall, esquerra, amunt, amunt, esquerra, avall, dreta, amunt, esquerra,avall, avall, dreta, dreta, amunt, amunt, esquerra, avall, dreta i dreta.

El tercer: avall, dreta, amunt, amunt, avall, esquerra, esquerra,  avall, dreta, amunt, amunt, esquerra, avall, dreta, avall, esquerra, amunt, dreta, dreta, avall, esquerra, amunt, esquerra, amunt, dreta, avall, avall, dreta, amunt, amunt, avall i dreta.

Quart: amunt, esquerra, esquerra, esquerra, dreta, dreta, avall, dreta, amunt, esquerra, esquerra, avall, dreta, amunt, esquerra, esquerra, avall, dreta, amunt, dreta, avall, esquerra, amunt, dreta, dreta, avall, esquerra, amunt, esquerra, avall, esquerra, amunt, dreta, dreta, dreta, avall, amunt, esquerra, esquerra, esquerra, avall, dreta, amunt, dreta, avall, esquerra, esquerra, amunt, dreta, dreta, dreta i dreta.

Cinquè: amunt, dreta, avall, esquerra, amunt, esquerra, esquerra, avall, esquerra, amunt, dreta, dreta, dreta, avall, dreta, amunt, esquerra, esquerra, esquerra, esquerra, avall, dreta, amunt, dreta, dreta, dreta, avall, esquerra, amunt, esquerra, esquerra, avall, esquerra, amunt, dreta, avall, dreta, amunt, dreta, dreta, esquerra, esquerra, avall, esquerra, amunt, esquerra, avall, dreta, amunt, dreta, dreta, avall, esquerra, amunt, dreta, dreta, avall, esquerra, amunt, esquerra, avall, dreta, dreta, amunt, esquerra, esquerra, esquerra, avall, dreta, dreta, dreta i dreta.

Agafem la moneda del costat. Tornem a la bicicleta, posem la palanca al 3 i pedalem. La màquina es romprà i sortim de la sala.

Cuina i muntacàrregues

Baixem a la plaça, pugem per la dreta i anem fins a la màquina. La examinem i posem les dues monedes per aconseguir dues piles. Baixem i tornem a ficar-nos a dins la font per caure al dipòsit. Obrim la comporta, ens fiquem a la canonada i tornem a estar a damunt el muntacàrregues. Premem el botó vermell i baixarem fins a l'alçada de la cuina.

Mirem per la finestra i passem a ser la nostra xicota. Emprem la mànega en el tub que hi ha a damunt la pica i d'aquesta forma tornem a omplir el dipòsit del muntacàrregues. Un altre cop en el paper de robot estirem la maneta vermella i mirem el panell de control. Premem la palanca de cap amunt i tornem a pujar fins a l'hivernacle. Entrem a dins i sortim per l'altre costat.

Ascensor

A l'inventari combinem les piles amb les benes, anem fins al robot guardià i li oferim. Quan el guardià es decanta de la porta premem el botó vermell i entrem a un gran ascensor. Toquem el cossiol i tirarem un poc de terra. De seguida apareixerà un ratoli-aspiradora per netejar, quan estigui al nostre abast l'agafarem. Esperem uns segons, el deixem anar i del terra agafarem un petit llumet. Ens dirigim a l'esquerra, ens allarguem i decantem la fulla per veure els dibuixos de la paret.

Premem al panell de control per començar un trencaclosques. Veurem 8 posicions amb llumets, i dues posicions buides. Posem el llumet que hem recollit a dalt a la dreta. Ara premem els diferents llumets per aconseguir dibuixar l'estrella que hi havia darrera la fulla de la planta (estrella de David). Enumerant del 1 al 8 i tenint en compte que el llum 1 és el que hi ha a dalt i contem en el sentit de les agulles del rellotge, seguirem aquesta seqüencia: 6 - 1 - 4 - 8 - 2 - 6.

Per sortir anirem cap a la part inferior central de la pantalla a on apareix una fletxa i arribarem a un vestíbul.

Vestíbul

A la dreta hi ha un panell amb un llamp, que observarem. Deixarem ells llums oberts.Anem a l'esquerra i parlem amb el robot que es troba assegut a la paret. Tirem de la palanca de cap avall fins que el robot aspiradora es fiqui a l'habitació de la dreta. Anem a la dreta i entrarem a un lavabo. Pugem damunt l'aspiradora, ens allarguem i agafem les tisores.

Baixem i tornem al vestíbul. Ens dirigim a l'esquerra i tirarem de la palanca per amunt fins que l'aspiradora és col·loqui al centre del vestíbul. Anem a la capsa elèctrica i pitgem damunt ella per tallar la corrent. Pugem damunt l'aspiradora, ens allarguem i emprem les tisores per tallar el fil que aguanta la làmpada i  així l'afegirem al nostre inventari.

Baixem, enganxem la làmpada al darrere de l'aspiradora. Anem a la capsa elèctrica i tornem a posar la corrent. Tornem a la palanca de l'esquerra i tirem de la palanca de cap avall perquè l'aspiradora torni al lavabo. Hi anem i mirem per l'escusat. Agafem la làmpada i la posem a l'escusat. Tornem al vestíbul i tirem un cop per amunt de la palanca de l'esquerra. Tornem al lavabo.

Bomba a l'escusat

Tirem del paper higiènic i quedem penjats a l'exterior, enfront d'una bomba. Premem a damunt ella per asseure'ns al damunt i resoldre un altre trencaclosques per desactivar la bomba. Agafem els cinc fussibles i els posem en el següent ordre: D - B - E - A - C.

Tanquem la porteta i tornem a pujar al lavabo. Anem al vestíbul i pugem l'escala.

Sala de control

Parlem amb el robot que es troba al mig de la pantalla i després anem a l'armari de l'esquerra.
 Premem el boto vermell dos cops i entrem a un trencaclosques en el que l'objectiu és posar les boles verdes al seu color. A continuacio podeu veure com queden col·locades també la resta de boles per orientar-vos millor.

En acabar s'obrirà un compartiment al centre i agafarem els fils de corrent que hi ha a dins.
Ara ens dirigim al robot i li posem els fils de corrent, d'aquesta forma entrem a un mini-joc. Primer anirem en aquesta direcció: dreta, dreta, dreta, avall, esquerra, esquerra, esquerra, amunt i avall. A aquesta pantalla veurem una clau i l'agafarem. Ara tornem enrere per on hem vingut fins a la pistola. Agafem la pistola i hem d'acabar amb tots els robots vermells que veiem. Si ens feren trobarem creus blaves per recuperar la nostra energia.

En haver acabat amb els robots s'acaba el joc i el robot ens parla i ens dona un altre fusible. Baixem per les escales al vestíbul, entrem per la porta de l'ascensor de la dreta i premem el botó de la seva dreta per entrar.

Ascensor (2)

Premem al panell de l'esquerra, posem el fusible al lloc buit dels 8 que hi ha abaix i ara haurem de fer l'estrella que hi ha abaix de tot al costat de la planta. Aquesta és la seqüència 7 - 2 - 5 - 8 - 3 - 6 - 1 - 4 - 7.


Premem la fletxa de la part inferior central de la pantalla i apareixerem al pis -1.

Soterrani

Anem fins a la dreta del pou i agafem la barra de ferro que emprarem per destrossar el vidre que hi ha al costat de la barra i així aconseguir la clau. Sortim de la pantalla prement el botó que hi ha al costat de la porta i tornem a l'ascensor.

Fem servir la clau a la capsa de la dreta i agafem un esprai. Anem una altra vegada al soterrani, anem fins al pany i el congelem amb l'esprai. Tornem a agafar la barra de ferro i rompem el pany amb ella, tornem a la cuina i pugem a la sala de control.

Fugida

Sortim a l'exterior i anem a l'esquerra fins a la capseta, si premem damunt ella veurem que posa "7.0:108" i les tecles que hi ha abaix fan cada una un so diferent. Tornem a entrar a la sala de control i examinem la màquina de l'esquerra amb la pantalla groga. Premem el botó inferior esquerra fins que la línia horitzontal quedi al "7" i el botó inferior dret fins que la línia quedi al "108". Ara sonarà una melòdia que hem de recordar. Sortim a fora i anem a l'esquerrra, a on haurem de fer sonar les tecles per repetir la melodia que hem escoltat. La seqüencia és la següent: 1 - 2 - 3 - 4 - 1 - 2 - 5.


Compareixerà una escala i de seguida premem damunt la nostra xicota perquè la fixi.Pugem a la nau i gaudim del final de l'aventura.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada