dimarts, 29 de maig del 2012

Ni un 8% de peticions en castellà a les escoles de les Illes Balears

Tot i que la conselleria no ha donat dades oficials, segons el sindicat STEI, majoritari al sector educatiu de les Illes Balears, tan sols un 7'8% dels alumnes han escollit la casella del castellà. Aquest resultat supera les expectatives més optimistes creades al voltant del suport a l'educació en català.
 Així i tot el conseller d'educació Rafel Bosch ha dit que no renunciarà a aplicar la mesura, tot i el sobrecost innecessari. Segons les seves paraules es seguirà el mateix
procés que per als immigrants que aprenen una llengua nova, o sigui que rebran atenció individualitzada, mal d'entendre ja que per altre banda s'havia anunciat una retallada de més de 1000 mestres interins per al pròxim curs escolar.

Entre els pobles o ciutats amb menys peticions  destaca Manacor, a on només s'ha rebut una petició en castellà en tota la ciutat, tot i tenir una alta taxa d'immigració.
En canvi el col·legi de Son Caliu a Calvià és a on s'han rebut més peticions  encara que ni aquí han superat e les peticions en català.
A continuació hi ha l'enllaç del vídeo de la notícia a TV3:

http://www.tv3.cat/videos/4106606/El-castella-opcio-minoritaria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada