dimecres, 22 de febrer del 2012

Eurovegas? no gràcies. Qui és Sheldon Adelson?

Sheldon Adelson, és el president executiu i accionista majoritari de Las Vegas Sands Corporation, el conglomerat empresarial que negocia (també podriem dir que fa xantatge) amb la Generalitat i el govern de la Comunitat de Madrid la instal·lació d'Eurovegas, un macrocomplex de joc i oci.

Procedent d'una família de Jueus Ucraïnesos amb pocs recursos, a dia d'avui Adelson és la setzena fortuna mundial segons la revista Forbes, tot i que també s'ha de dir que s'ha arruïnat com a mínim en tres ocasions.
Del seu imperi basat en els hotels i el joc se'n pot destacar l'hotel de Las Vegas Venetian que representa la ciutat de Venècia amb canals inclosos.
Pel que fa a les seues preferències polítiques, Adelson l'any 2004 va contribuir en la campanya de reelecció de George Bush i actualment és un dels principals donants de la campanya de l'ultraconservador Newt Gingrich. A més és un dels principals valedors de la causa Israeliana a la que dona supirt amb 'Israel Hayom' i l'agència de notícies 'Israel Today', dos mitjans públicament afins al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.
Pel que fa a la seva opinió al voltant de Barack Obama, s'ha declarat 'espantat' pel seu 'estil d’economia socialista'.
Venetian, a més de ser el seu hotel més conegut és la seu de la seva empresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada